maratonfaq

Voiko Kalamaratoniin joukkueen perustaa jo kahdella osanottajalla?

Kyllä voi. Sääntöjen mukaan kisa käydään 2-3 osanottajan joukkueilla. Jos jäseniä on vain kaksi, silloin on mahdollista käyttää kolmea vapaa eli että esim. pohjaonki on pyynnissä.

Saako Kalamaratonissa vain yksi joukkueen jäsen kisata?

Ei saa. Sääntöjen mukaan joukkueesta pitää vähintäänkin kahden olla yhtä aikaa kalassa. Tämä mahdollistaa kääntäen sen, että yksi joukkueen jäsen voi olla lepovuorossa.

Saako Kalamaratonissa kalastaa läänikohtaisen viehekortin myötä joka paikassa?

Ei saa. Sääntöjen mukaan kalastuskohteet on rajattu Helsingin kaupungin vesiin.

Jos saa Kalamaratonissa haavilla kalan, hyväksytäänkö se mukaan kilpailuun?

Tietysti haavilla nostettu saalis hyväksytään mukaan, mutta ei haavilla pyydetty. Haavi ei siis saa olla pyyntiväline.

Saako Kalamaratonissa Vanhankaupunginkoskella kalastaa?

Ei saa. Tämä siitä syystä, että koskella on kymmenen vavan rajoitus. Siksi Vanhankaupunginkoski on ainoa kisan ulkopuolelle rajattu kaupungin vesialue. Tasapuolisuus ei voi tässä toteutua.

Saako Kalamaratonissa Vanhankaupungin suvannossa kalastaa?

Saa. Ylipäätään joukkueiden kannattaa tutusta Helsingin kaupungin kalastussääntöihin. Voimassa olevat säännöt pätevät myös kilpailussa.

Kuuluuko nahkiainen Kalamaratonin kisakaloihin?

Ei kuulu, sillä nahkiainen on ympyräsuinen eikä varsinaisesti kala. Toiseksi se on rauhoitettu toukokuussa, joten se ei muutenkaan kuuluisi pyydettävien listalle. Joukkueiden kannattaa muistaa myös alamitat, jotka koskevat lohta, taimenta, kuhaa ja harjusta.

Saako Kalamaraton kilpailun aloittaa mistä vain?

Ei saa. Sääntöjen mukaan kaikki lähtevät samasta paikasta eli Honkaluodosta. Jos joku joukkue ei ole paikalla, siitä merkitään kahdentunnin aikasakko mahdollisen kymmenen lajin ilmoittamisen kohdalle.

Sallitaanko Kalamaratonissa mäskääminen?

Sallitaan. Sitä olisi myös aika mahdotonta kieltää, koska kisa-alueena toimivat kaikki Helsingin kaupungin kalavedet. Edelleen, miksi kieltääkään, kun kisan tarkoituksena on tietysti saada mahdollisimman paljon eri kalalajeja.

Miten Kalamaratonissa saadut lajit tarkistetaan?

Joukkueet tuovat pyytämänsä lajit tuomariston tarkistettavaksi Honkaluodon kisakeskukseen. Poikkeus tehdään niiden joukkueiden kanssa, jotka liikkuvat esim. polkupyörillä. Kisalähetti hakee kalat tässä erikoistapauksessa tuomariston nähtäväksi.

Mitä Kalamaratonissa saaduille kaloille tehdään?

Jokainen joukkue voi pitää haluamansa saaliin. Jos kalat jätetään kisakeskukseen, ne viedään Korkeasaareen mm. saukkojen ruoaksi.

HUOM! Muistattehan tämän seikan, jos koukku jää saaliin suuhun. Se on epämiellyttävä tuttavuus Korkeasaaren elämille.

Mitä lupia Kalamaratonin joukkueet tarvitsevat?

Joukkueen jäsenillä pitää olla valtion kalastuksenhoitomaksu hoidettuna, jos kisassa ei keskitytä pelkkään onkimiseen. Kalamaratonin kisapassi oikeuttaa kalastamiseen Helsingin kaupungin kaikilla vesialueilla lukuun ottamatta Vanhankaupunginkoskea.

Kuinka kauaksi joukkueen jäsenet voivat Kalamaratonissa hajota toisistaan?

Kilpailussa on ns. sadan metrin sääntö voimassa. Tätä tulkitaan niin, että joukkueen jäsenet voivat olla sadan metrin säteellä toisistaan. Ei siis sata metriä toisistaan, joka muuttaisi tulkinnan 200 metriin.

Onko Kalamaratonissa rokastaminen sallittua?

Ei ole.